De geschiedenis van TEAMDMM

2012 – De start

Na een matige Urbanathlon in Amsterdam en een fantastische, modderige eerste editie van Mud Masters waren we om. Tot ziens hardlopen op het asfalt en hallo wild terrein. We keken op Google, boekten een ticket en gingen meedoen aan een Spartan Beast in Engeland. Om onze Nederlandse trots een beetje te laten zien lieten we twee speciale shirts drukken met daarop groot de tekst “Dutch Mud Men Never Give Up.”

2013 – Het team groeit

Na de Spartan Beast waren we terug in Nederland en besloten we om aan elke obstacle run in Nederland in 2013 mee te doen om reviews te verzamelen voor Obstakels.com. Zo geschiedde en we waren om de paar weken ergens zichtbaar met ons oranje shirt en onze eerste schoenen met noppen. Na verloop kwam de vraag of we die coole t-shirts ook verkochten en van het een kwam het ander.

2014 – TEAMDMM on tour

Judgement Day, Rat Race Dirty Weekend, Spartan Race, Getting Tough The Race, het eerste WK Obstacle Course Racing in de Verenigde Staten. Het jaar zat vol met leuke buitenlandse trips en obstacle running werd steeds bekender.

TEAMDMM OCRWC

2015 – Tough Guy

Het jaar begon met een trip naar de geboortegrond van OCR, Tough Guy in Engeland. IJskoud en bikkelhard. Dit jaar stond ook de eerste 24-uurs van Mud Masters op het programma, waar w met een aantal aan mee hebben gedaan. Verder reden we in een klassieke schoolbus door de Verenigde Staten voor het tweede WK, alwaar we zelfs het podium behaalden.

2016 – WK Canada

Misschien wel het mooiste WK tot nu toe en natuurlijk waren we er weer bij. Een prachtig wintersportdorp met een mooi parcours en veel gezelligheid. Ook het jaar waar we samen met Reebok een succesvolle poging deden om een obstacle runner de TV-serie Nederlands Ruigste te laten winnen.

2017 – Dirty Weekend XXL

Ons jaarlijkse uitje naar de UK ging dit jaar met drie touringscars. Een gezamenlijke camping en startvak met onze Engelse vrienden van Mudstacle maakte het helemaal af. Fakkels, vlagen en heel veel fun.

2018 – Rustig aan

Het jaar waarbij het WK eindelijk naar Europa kwam. In Engeland liepen er diverse Dutch Mud Men mee. De focus lag dit jaar wat minder op TEAMDMM, maar meer op de echte Dutch Mud Men winkel die geopend is en onze eigen Obstakels.com Awards.

Teamdmm awards

2019 – Een heuse award

Al jaren zetten we de Mudstacle Awards, de OCR awards van het Verenigd Koninkrijk, op zijn kop. Dit jaar was er dan eindelijk de beloning in de vorm van een award. TEAMDMM kreeg de award voor hun “Contribution to OCR.” Een prijs waar we natuurlijk supertrots op zijn. Die eer dienen we hoog te houden.

2020 – We missen de fun

Liepen we vorig jaar nog verkleed rond bij Tot de Nek in de Drek, dit jaar was er weinig te beleven. Wat betreft evenementen was het een jaar om snel te vergeten. Tijd om het corona-obstakel te overwinnen en weer heel veel plezier in de modder te gaan maken zodra het mag.

Scroll naar top